Defqon.1

Defqon.1 wordt georganiseerd door Q-Dance en sinds 2011 gehouden op het evenemententerrein in Biddinghuizen naast Walibi Holland in Flevoland. Jaarlijks trekt het zo’n 60.000 bezoekers, waarvan 45.000 kampeerders, uit 62 verschillende landen. Sinds 2014 is ZAP Concepts verantwoordelijk voor het nauwkeurig inventariseren van de aanvragen van de stroombehoeften voor het gehele festival en het opzetten van een systeem waarbij alle wijzigingen in het energieverbruik tijdens de opbouw en gedurende de show nauwkeurig bijgehouden wordt. Daarnaast optimaliseert ZAP Concepts het dieselverbruik van de aggregaten tijdens het festival.

Sinds de samenwerking in 2014 is het gebruik van diesel in de aggregaten gelijk gebleven, terwijl het aantal bezoekers van 115.000 naar 180.000 is gestegen. Het stroomplan zelf is door de jaren heen completer en gedetailleerder geworden waardoor het beter inzichtelijk is waar welke kosten dienen. Dit levert waardevolle input op voor het management van het festival.

In de toekomst staat ZAP Concepts voor een nieuwe uitdaging: hoe blijf je gelijk in energieverbruik als het festival van 3 naar 4 dagen groeit? ZAP Concepts zorgt er voor dat de extra kosten tot op twee cijfers achter de komma inzichtelijk zijn, zodat er geen sprake is van onvoorziene kosten.

Teun Schilders, Production Manager Q-Dance:

Het stroomplan van Defqon.1 is de afgelopen jaren veel completer en gedetailleerder geworden. Hierdoor is het veel inzichtelijker geworden waar welke kosten zitten en wat als waardevolle input geldt voor onze leveranciers. Het werken met ZAP Concepts heb ik als erg prettig en professioneel ervaren en toch ook informeel en persoonlijk.