Met het Smart Power Plan wordt een op maat gemaakt advies gegeven hoe een festival, concerttour of ander evenement het stroomverbruik zo efficiënt en duurzaam mogelijk kan maken.

Slim Stroomplan

Menig evenement wereldwijd past het Smart Power Plan van ZAP Concepts al toe. Door het gebruik hiervan wordt flink in kosten én CO2-uitstoot bespaard. ZAP Concepts heeft de kennis, ervaring, tools en capaciteit om de stroomvoorziening val alle evenementen (van klein tot megagroot) op passende wijze duurzamer, efficiënter en goedkoper te maken. 

Onlangs hebben wij de grote volgende stap in verdere ontwikkeling gezet: een nieuwe online software tool waarbij de inventarisatie van de stroom tot de roll-out van een geheel custom Smart Power Plan gebeurt in maximaal 72 uur door middel van onze smart power plan tool MyZAP.

Het verzamelen van de stroomgegevens van leveranciers is door de komst van de tool nog nooit zo makkelijk geweest. MyZAP is extreem gebruiksvriendelijk en excelleert in eenvoud. Je hoeft zeker geen techneut te zijn om de tool in te kunnen vullen. Inzicht én controle over het stroomverbruik voor de organisator is het resultaat. Dit zorgt ervoor dat stoomkosten worden geminimaliseerd en CO2-uitstoot tot wel 80% wordt gereduceerd. Zo wordt bijvoorbeeld aangegeven waar generatoren kunnen worden vervangen voor groene batterijen.

Hoe werkt het?

Stap 1: Stroom Inventarisatie

Alle leveranciers die gebruik maken van het stroomnetwerk van een evenement kunnen via een link gemakkelijk hun stroomwensen selecteren en invoeren in MyZAP

Stap 2: Onderzoek huidige situatie en verbeterpunten

Onderzoek naar het huidige gebruik van bestaande elektriciteitsinfrastructuur en het bepalen van meer efficiëntere ‘energiezones’

Stap 3: Calculator

Analyse van energiebehoefte

Stap 4: Smart Power Plan

Na 72 uur is je eigen Smart Power Plan klaar. Hierin staan aanbevelingen over het gebruik van de meest duurzame energiemix en kan dit onderdeel vormen van de duurzaamheidsstrategie van een evenement

Klik hier voor meer informatie en download onze brochure!

Een Slim Stroomplan, met als basis een complete inventarisatie van het totaal gebruik kan ook worden uitgebreid met (real-time) logging en power management. Op zoek naar een powerproducent? Ook dan ben je bij ZAP Concepts bij het juiste adres.

Wil je meer informatie of een offerte aanvragen, neem dan contact op met info@zapconcepts.com.

MyZAP – The platform for event power management