Vestival

Vestival is een urban dance festival dat sinds twee jaar midden in het Arenapark in Amsterdam Zuidoost plaatsvindt. Een plek waar je normaal met dieselaggregaten zou werken om het festival draaiende te houden. Via de beheerder van de locatie, bleek er echter ook een vaste stroomaansluiting beschikbaar te zijn in een transformatorhuisje. ZAP Concepts werd ingeschakeld om te kijken naar de mogelijkheden voor een vaste aansluiting van het festival. Door het maken van een Slim Stroomplan in combinatie met real time monitoring, is het ZAP Concepts gelukt het volledige festival te draaien op vaste spanning. Iets wat in vele opzichten een interessante ontwikkeling is. Naast dat het minder geld kost, scheelt het ook in de CO2-uitstoot en energieverbruik: een stuk duurzamer dus.

De focus van de samenwerking lag naast het ontwikkelen van een Slim Stroomplan ook in het vinden van een juiste leverancier. Marco van Uden, producent Vestival:

ZAP Concepts heeft een beslissende rol gespeeld in de uiteindelijke keuze voor leverancier doordat hij goed doorvroeg naar de capaciteiten van het eerste geselecteerde bedrijf en aangaf dat ze niet over voldoende technische kennis beschikken voor het veilig en verantwoord uitvoeren voor de klus. Dat heeft ons een hoop problemen bespaard.