Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd om de wereld die elke twee jaar wordt gehouden. Zeven schepen gaan circa acht maanden lang in etappes de strijd met elkaar aan om als beste de 45.000 zeemijlen af te leggen. Naast het werven van aandacht voor “plastic soep” in de oceaan, werkt de organisatie hard aan het minimaliseren van de voetafdruk van het “race dorp” dat gebouwd wordt in de verschillende havensteden die aangedaan worden. Een race dorp bestaat uit permanente en mobiele werf faciliteiten van raceteams, zelfs tot aan de productie van de raceboten, sponsoractivaties en onderkomens voor productie en operaties.

Om het energiegebruik in de verschillende “dorpen” ook wel Race Village genoemd, in de verschillende steden zo nauwkeurig mogelijk te monitoren, werd ZAP Concepts ingeschakeld. Meegan Jones, Sustainability Manager Volvo Ocean Race:

Door samen te werken met ZAP Concepts, realiseerden we het efficiënte monitoring systeem waar we naar op zoek waren om zo een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de energiebehoeftes van de Race Villages. Hierdoor kunnen we deze dorpen bij toekomstige evenementen nog duurzamer indelen.