Extrema

Extrema Outdoor, dat in 2017 verhuisde van Aquabest naar het Brabantse Wanrooij, werd met de verhuizing ook meteen een driedaags festival en trekt rond de 25.000 bezoekers. Extrema koos voor een kleinere opzet met volop ruimte voor ontdekking van kleinere area’s, zowel in het bos als het water. Het festival zet niet alleen in op uiterlijke verandering, ook het duurzaam organiseren van evenementen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Het festival heeft dan ook als ambitie het zo groen mogelijk organiseren van het festival. Om dit te bereiken is de samenwerking aangegaan met ZAP Concepts. Guido van Lent, producent van Extrema:

Vroeger organiseerde men festival met een te grote capaciteit aan stroombronnen. De te hoge inschatting brengt logischerwijs een hoger dieselverbruik met zich mee en dus ook hogere kosten.

Door in te zetten op een Slim Stroomplan, besparen we niet alleen veel geld, maar worden de CO2-emissies ook aanzienlijk minder. ZAP Concepts helpt Extrema elk jaar om de stroomvoorziening optimaal uit te denken en zo goed mogelijk in te schatten wat de benodigde capaciteiten zullen zijn. Daarnaast proberen we elk jaar iedere gebruiker, dus de catering en stages, maar ook de mensen van de opbouw, bewuster te maken van hun uitvraag om zo elk jaar een nog beter resultaat neer te zetten. En dat heeft geholpen. De resultaten voor het festival zijn elk jaar positief uitgevallen. Zo is er in 2017 per festival gemiddeld bijna 2.000 liter bespaard door de stroom slimmer in te kopen. Daarmee hou je elkaar scherp en werken we allemaal samen om een groener evenement neer te zetten en iedereen beetje bij beetje een stukje bewuster te maken.